Politie rolt hennepkwekerijen op

woensdag 12 februari 2014

Siebengewald / Echt / Vlodrop - De politie heeft woensdag op een drietal plaatsen hennepkwekerijen opgerold, waarbij geen aanhoudingen zijn verricht. Het betreft drie aparte onderzoeken naar hennepteelt.

Siebengewald

De politie heeft woensdagochtend in een schuur achter een woningaan de Beltweg een hennepplantage aangetroffen. De kwekerij bestond uit 1.000planten, die in twee ruimtes stonden. Alle planten en apparatuur zijn in beslaggenomen en zullen worden vernietigd. De politie kwam de kwekerij op het spoordoor een anonieme melding. Er was sprake van diefstal van stroom. Er is niemandaangehouden en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Echt

Door een Meld Misdaad Anoniem (MMA) melding stuitte de politieop een hennepkwekerij in een loods aan de Peijerstraat. In de loods stond eenschaftkeet met daarin een luik, welke de doorgang was naar een verborgenkelderruimte met bijna 1.000 hennepplanten. Onderzoek wees uit dat er sprake wasvan diefstal stroom. De planten en apparatuur worden in beslaggenomen en naderonderzoek is ingesteld.

Vlodrop

Woensdagochtend werden in twee ruimtes van een woning aan deKruisweg door agenten ruim 200 restanten van een hennepplantage aangetroffen.Daarnaast werden 350 stekjes die nieuw gepoot waren in beslaggenomen. Via eenMMA melding kwam de politie hierbij uit. De stroom werd afgetapt. Ook in dezezaak zal nader onderzoek worden ingesteld, er is geen aanhouding verricht.

De drie acties hebben vooralsnog geen verband met elkaar.

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, danloopt u het risico van brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zichbezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schadedie de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijvendraaien op voor lekkages, brandschade en illegaal getapte energie.Georganiseerde criminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit tewassen. Overheid, bedrijven en verzekeraars zijn het slachtoffer.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uwbuurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel MeldMisdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op eenhennepkwekerij:

Meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan despecialepagina op politie.nl

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Beugen | 112 alarmeringen Beugen | Goedkoop Tanken in Beugen | Supermarkten in Beugen | Weerbericht Beugen